6ena Montsec Ultra Trail (MUT) 2018

6ena Montsec Ultra Trail (MUT) 2018

Aquest cap de setmanes va celebrar la 6ena edició de la MUT, una de les Curses mes dures de Muntanya, de Catalunya estrena una destacada Mitja Marató amb 21km i 1200m+. En la cual va participar en Jordi Torrelles. La cursa ha reunit un total de 300 participants. On donaven el tret de sortida en les 3 modalitats des de la emblemàtica col·legiata d’Àger.

En una dura i espectacular Marató de 50km i 3.200m+ va participar en Jordi Malla, un fixe en totes les edicions.

Deixem que ells ens expliquin la seva experiència i els resultats tant sorprenents d’aquesta edició.

Crònica Marató per Jordi Malla:

El Montsec es sinònim de calor, pedres i rampes, rampes llargues i dretes, i si no que li preguntin als debutants de la MUT.

Al Montsec has d’anar-hi amb les bambes ben cordades, factor 50, aigua i mil ulls per no perdre’t, i es que 50km i 3.200m donen per a molt i mes si els fas amb 6hores i 10mintus, com es el meu cas.

Al final i desprès de compartir viatge amb el 2n i 3r he acabat 5e. Sempre hem passa igual, al congost s’acaben les cames i el pas de l’onso toca fer-lo amb el cap per arribar a l’últim descens de -1.100m i 7km amb ganes de córrer, abans d’arribar a meta.

A l’arribada i amb la cervesa a la mà, tot pensant amb els que porten des de les 22:00 del divendres corrent els 110km i +7.500m de l’Ultra…., ufff…, posa-me’n un altra.

Crònica de la Mitja Marató per Jordi Torrelles:

Aquest any, dins la Montsec Ultra Trail (MUT), també organitzaven per primera vegada la Mitja Marató del Montsec, i vaig decidir apuntar-me.

Dissabte a les 9 del matí sortida conjunta amb la Marató del Montsec des de la Col·legiata d’Àger, allí em vaig trobar al Jordi Malla, que feia la Marató, i vam fer la sortida i un bon tram de la primera pujada junts. Prop del km6 vaig trobar un grup de 3 corredors que també feien la Mitja i vam anar junts fins l’últim tram de pujada on hi havia les cadenes per arribar a dalt del Montsec, abans de l’última cadena hi havia un tram de corriol en el que vaig poder distanciar-me una mica del grup. Al arribar al primer i únic avituallament, meitat de la cursa aprox., hi havia un control de pas, i em van dir que era el primer que arribava de la Mitja. Com gaire bé tot el que quedava de cursa era baixada fins a Àger, i tenia ben aprop dos corredors més, vaig apretar al màxim fins la meta per poder arribar el primer!!

Tot i que s’ha de dir que vaig tenir una mica de sort, perquè dos o tres corredors més que tenia per davant a la pujada, es van equivocar en una part del recorregut.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada